1 / 5
2 / 5
3 / 5
4 / 5
5 / 5
 

VÄLKOMMEN TILL RENINGSBORGS SECOND HAND-BUTIKER I GÖTEBORG

Vi har fyra av Göteborgs största second hand-butiker. Hos oss hittar du ett stort utbud av begagnade varor. Har du saker du vill skänka så tar vi gärna emot dem. Försäljningen är till förmån för sociala insatser och hjälpprojekt i Göteborg och utomlands.

Välj en butik för att komma till butikssidan, där du kan läsa mer om butiken, samt se öppettider och hur du hittar dit.

Angered
Angeredsbutiken
Frölunda
Frölundabutiken
Partille
Partillebutiken
Wieselgrensplatsen
Wieselgrensbutiken
 

 

Bostadstömning

Vi erbjuder ett komplett paket med både tömning och flyttstäd i hela Göteborg med omnejd. Vi packar, kör det som ska slängas till återvinning och tömmer allt, även vind och källare. För att boka en tömning ringer man och bokar en tid för besiktning och kommer överens om när själva tömningen ska ske. Besiktningen kan ske samma dag eller dagen efter om så önskas. Väl på plats tittar vi på hur stor lägenheten eller huset som ska tömmas är och mängden saker vi behöver ta till återvinningscentralen. De saker vi själva kan använda tar vi inte betalt för att hämta, men vi tar en avgift för det vi inte kan ta tillvara på själva och det som ska packas ner. Utifrån det gör vi en överenskommelse med kunden om pris och tid för tömning samt städ om det önskas. Vi har kapacitet att göra två-tre tömningar i veckan, så vi kan oftast erbjuda tider inom en vecka. 

Möbler och prylar säljs i vår secondhandbutik eller skickas till våra utlandspartners och kommer andra till glädje. Vårt överskott går till våra olika hjälpprojekt i Göteborg och utomlands. Vi vill slänga så lite som möjligt och det som behöver slängas sorteras till återvinning.

Städfirman vi anlitar har högsta kvalité på städning till ett förmånligt pris. Intyg och garanti ges på städningen och städningen ger möjlighet till rotavdrag. 

Vill du anlita oss?
Kontakta verksamhetschef Ramo Salaka för mer information och bokning.

Tel. 0709-79 42 11 eller via EPOST

 

 

ARBETSTRÄNING

INDIVIDBASERAD ARBETSTRÄNING

Reningsborg tillhandahåller arbetsträning för personer som av olika skäl behöver stöd att komma in i eller tillbaka till arbetslivet. Vi bedriver arbetsträning i alla våra fyra secondhandbutiker.

Vi på Reningsborg har erbjudit platser för arbetsträning i flera år och utifrån vår erfarenhet har vi utvecklat ett program för individbaserad arbetsträning. Bland de som kommer till oss finns såväl personer som aldrig varit på en arbetsplats eller haft ett arbete som de som tidigare arbetat men som varit borta från arbetsmarknaden en tid.

Syftet med arbetsträningen är att förbereda för att gå vidare i arbetslivsinriktad rehabilitering eller direkt ut i arbetslivet. För många innebär detta en helt ny inriktning på vardagen; att planera, hålla tider, fungera i en social miljö m.m. Tillsammans gör vi ett individuellt utvecklingsprogram med gemensamma uppföljningstillfällen för att arbetsträningen ska bli så bra som möjligt. 

Vi kan erbjuda sysselsättning inom:

 • Butiksarbete i secondhand-verksamheten 
 • Trädgård och underhållsarbete
 • Hunddagis
 • Caféverksamhet
 • Biltvätt och däckskifte
 • Städ och rengöringsarbete
 • Renoveringar av möbler och andra varor
 • Fastighetsunderhåll

 

Vi erbjuder även:

 • Gruppsamtal utifrån Origo Resurs kursmaterial. LÄS MER

 • Ateljé Spaljé; Kreativ arbetsträning i lugnare miljö, i vår ateljé och terapiträdgård i Frölunda.
  Kontakta Ulrika Hagby, 0703-96 10 43E-POST

 • I samarbete med ArbVux och Göteborgs fyra kompetenscentrum, kan vi erbjuda arbetsträning och praktikplatser. I dessa insatser görs individuella anpassningar för att möta deltagarens behov och kompetens. För mer information kontakta: Klara Rundblom, tel. 072-998 79 05E-POST

ÄR DU INTRESSERAD OCH VILL VETA MER, HÖR AV DIG TILL:

Nicklas Larsson, 0707-10 66 04E-POST (Västra Frölunda)
Ramo Salaka, 070-979 42 11E-POST (Angered)
Karl Jacobs, 070-935 73 77, E-POST (Partille)
Ammar Ahmed, 070-413 06 66E-POST (Wieselgrensplatsen)

 

 

ATELJÉ SPALJÉ

 

”Långsamt är också en fart”

Ateljé Spaljé är en del av Reningsborgs arbetsträning i Frölunda där vi samarbetar bl a med Arbetsförmedlingen och Försäkringskassan. Verksamheten har funnits sedan 2016 och erbjuder arbetsträning i kreativ och lugn miljö. Här arbetstränar du i en trygg gemenskap och i din egen takt i våra olika arbetsrum:


• Hantverksateljén: I vår ljusa, härliga ateljé finns ett stort rum där vi arbetar med olika sorters material och tekniker. Här finns även en syateljé. Vi baserar vårt arbete på återbruk i samarbete med secondhanden.


• Keramikkällaren: I vår keramikkällare arbetar vi med olika tekniker som alla med eller utan förkunskaper kan delta i. Vi fokuserar på att skapa bruksföremål i stengodslera som gärna kopplas samman med trädgård och återbruk.


• Trädgården: I vår trädgård och den omgivande naturen följer vi trädgårdsåret och de fyra årstiderna. Aktiviteterna anpassas efter säsong men även efter individuella behov och resurser. Från mars till oktober har vi trädgårdsdag en dag i veckan.


• Samtalsgruppen ”Hela livet”: Alla som arbetstränar på Reningsborg erbjuds att delta i samtalsgruppen ”Hela livet”. Samtalsgruppen ges en gång per termin och då vid 12 tillfällen. "Hela livet" är en samtalsgrupp där vi pratar om livets olika delar av hälsa och där du får stöd att utvecklas utifrån din egen situation. Konceptet till denna serie av gruppsamtal utgår ifrån Origo Resurs material.


Ateljé Spaljé har sin verksamhet i Tegelhuset på Reningsborg Frölunda. Verksamheten är öppen måndag-fredag kl 9-15. Vi arbetar individbaserat och varje deltagare får arbeta i sin egen takt i en prestationsfri atmosfär utifrån dagsform. Arbetet följer en terminsplanering där vi arbetar tillsammans i mindre grupper.

 

Mycket av det vi gör på Ateljé Spaljé säljer vi i vår lilla butik i Tegelhuset.
Vi har även vårmarknad i maj samt julmarknad i slutet av november. Alla intäkter från Ateljé Spaljés försäljning går till Reningsborgs hjälpverksamhet. På julmarknaden deltar även andra utställare och är du intresserad av att ställa ut, kontakta oss för vidare information.
På vårt instagram @ateljespalje hittar du bilder på vår verksamhet och vad vi gör.
Ateljé Spaljé är tätt sammanlänkad med secondhandverksamheten i Frölunda, vilket innebär möjlighet att gå vidare till arbetsträning där när man är redo.

Följ oss gärna på Instagram: ateljespalje

Kontakta någon av våra arbetsledare:
Ulrika Hagby, Josefina Lundin
0703-96 10 43E-POST