1 / 6
2 / 6
3 / 6
4 / 6
5 / 6
6 / 6
 

VÄLKOMMEN TILL RENINGSBORGS SECOND HAND-BUTIKER I GÖTEBORG

Vi har fyra av Göteborgs största second hand-butiker. Hos oss hittar du ett stort utbud av begagnade varor. Har du saker du vill skänka så tar vi gärna emot dem. Försäljningen är till förmån för sociala insatser och hjälpprojekt i Göteborg och utomlands.

Välj en butik för att komma till butikssidan, där du kan läsa mer om butiken, samt se öppettider och hur du hittar dit.

Angered
Angeredsbutiken
Frölunda
Frölundabutiken
Partille
Partillebutiken
Wieselgrensplatsen
Wieselgrensbutiken
 

 

VILL DU HA HJÄLP ATT TÖMMA ETT DÖDSBO?

Vid en förlust av en anhörig är det mycket som behöver ordnas med. Förutom att hantera sorgen och saknaden är det mycket praktiskt som behöver göras; saker att gå igenom, kanske en bostad som ska tömmas. Vi på Reningsborg i Angered kan hjälpa dig med det praktiska.

Vi erbjuder ett komplett paket med både tömning och flyttstäd över hela Göteborg med omnejd. När en kund ringer till oss bokar vi in en tid för besiktning. Väl på plats ser vi hur mycket som ska tömmas och hur stor bostaden är. Utifrån det gör vi en överenskommelse med kunden om pris och tid för tömning samt städ om det önskas. Allt enligt kundens önskemål. Ibland behöver det gå fort, vi kan oftast erbjuda tider inom en vecka. Vi tar betalt för att tömma det vi inte kan ta tillvara på själva.
För oss är det viktigt att ta hand om de saker vi får på ett bra sätt, det handlar om respekt både för kunden och för den som ägt sakerna. Möbler och prylar säljs i vår secondhand eller skickas till våra utlandspartners och kommer andra till glädje. Vårt överskott går till våra olika hjälpprojekt i Göteborg och utomlands.
Städfirman vi anlitar har högsta kvalité på städning till ett förmånligt pris. Självklart har de intyg och garanti på städningen som också ger möjlighet till rotavdrag. Vårt mål är att det ska vara så lätt och smidigt som möjligt för de anhöriga.

Vill du anlita oss?
Kontakta verksamhetschef Ramo Salaka för mer information och bokning.
Tel. 0709-79 42 11 eller via EPOST

 

 

ARBETSTRÄNING

INDIVIDBASERAD ARBETSTRÄNING

Reningsborg tillhandahåller arbetsträning för personer som av olika skäl behöver stöd att komma in i eller tillbaka till arbetslivet. Vi bedriver arbetsträning i alla våra fyra secondhandbutiker.

Vi på Reningsborg har erbjudit platser för arbetsträning i flera år och utifrån vår erfarenhet har vi utvecklat ett program för individbaserad arbetsträning. Bland de som kommer till oss finns såväl personer som aldrig varit på en arbetsplats eller haft ett arbete som de som tidigare arbetat men som varit borta från arbetsmarknaden en tid.

Syftet med arbetsträningen är att förbereda för att gå vidare i arbetslivsinriktad rehabilitering eller direkt ut i arbetslivet. För många innebär detta en helt ny inriktning på vardagen; att planera, hålla tider, fungera i en social miljö m.m. Tillsammans gör vi ett individuellt utvecklingsprogram med gemensamma uppföljningstillfällen för att arbetsträningen ska bli så bra som möjligt. 

Vi kan erbjuda sysselsättning inom:

 • Butiksarbete i secondhand-verksamheten 
 • Trädgård och underhållsarbete
 • Hunddagis
 • Caféverksamhet
 • Biltvätt och däckskifte
 • Städ och rengöringsarbete
 • Renoveringar av möbler och andra varor
 • Fastighetsunderhåll

 

Vi erbjuder även:

 • Gruppsamtal utifrån Origo Resurs kursmaterial. LÄS MER

 • Ateljé Spaljé; Kreativ arbetsträning i lugnare miljö, i vår ateljé och terapiträdgård.
  Kontakta Ulrika Hagby, 070-964 14 09E-POST

 • I samarbete med ArbVux och Göteborgs fyra kompetenscentrum, kan vi erbjuda arbetsträning och praktikplatser. I dessa insatser görs individuella anpassningar för att möta deltagarens behov och kompetens. För mer information kontakta: Klara Rundblom, tel. 072-998 79 05E-POST

ÄR DU INTRESSERAD OCH VILL VETA MER, HÖR AV DIG TILL:

Nicklas Larsson, 0707-10 66 04E-POST (Västra Frölunda)
Ramo Salaka, 070-979 42 11E-POST (Angered)
Karl Jacobs, 070-935 73 77, E-POST (Partille)
Ammar Ahmed, 070-413 06 66E-POST (Wieselgrensplatsen)

 

 

ATELJÉ SPALJÉ

 

Ibland behöver man få landa för att kunna hitta rätt väg igen. Tillsammans med oss på Reningsborg får du göra det i din egen takt. Vår verksamhet Ateljé Spaljé vänder sig till dig som behöver mer tid och en lugnare miljö.

Hos oss har du möjlighet att delta i "Hela livet", en samtalsgrupp där vi pratar om livets olika delar och där du får stöd att utvecklas utifrån din egen situation. Konceptet till denna serie av gruppsamtal utgår ifrån Origo Resurs material.

I vår härliga hantverksateljé har du möjlighet att prova hantverk av olika slag. Här sker allt i en lugn och prestationsfri atmosfär med gott om utrymme för att långsamt hitta tillbaka till förlorade krafter och bortglömd glädje.

 

I vår trädgård och den omgivande naturen följer vi trädgårdsåret och alla fyra årstiderna. Aktiviteterna anpassas efter säsong men även efter individuella behov och resurser. Våra trädgårdsrelaterade aktiviteter kan med fördel kombineras med kreativa uppgifter i hantverksateljén eller i samtalsgruppen.

Ateljé Spaljé är tätt sammanlänkad med secondhand-verksamheten i Frölunda vilket innebär möjlighet att gå vidare till arbetsträning där när man är redo. På Reningsborg använder vi oss av "Hälsoblomman" som ett redskap i de enskilda samtal vi har med alla deltagare som arbetstränar här.

Följ oss gärna på Instagram: ateljespalje


Intresserad av ett studiebesök?
Kontakta:
Ulrika Hagby, 0703-96 10 43E-POST