BLI
MÅNADSGIVARE
SKÄNK
EN GÅVA
SKÄNK
SAKER

BLI MÅNADSGIVARE

Det ska vara enkelt att stötta Reningsborgs olika projekt. Välj mellan att swisha, sätta in på bank/postgiro eller sätt in varje månad via autogiro. Därigenom bidrar du till vårt arbete med att skapa framtidstro.

BLI MÅNADSGIVARE

VÄLKOMMEN TILL RENINGSBORGS SECONDHANDBUTIKER

Vi har tre av Göteborgs största secondhandbutiker. Hos oss kan du fynda möbler, kläder, porslin och mycket mer till låga priser. Vi erbjuder även hemkörning om så önskas.

Reningsborg i Partille:

Partille Second Hand

Öppettider försäljning

Våra öppettider för försäljning är onsdagar 10-18 och lördagar kl. 10-14 
Adressen är Laxfiskevägen 4. Se Karta

Bussförbindelser:
Buss 501, 502 samt Gul express.
8 minuters promenad från hållplats Kulturrum: Gå förbi Partille gymnasium, ta till vänster in på Porthällastigen och ta gångbro över ån, sedan höger in på Laxfiskevägen.
Buss 519: 3 min promenad från hållplats Lexby (gångväg under järnvägen)

Vill du skänka saker?

Du är välkommen att lämna in dina saker måndag-torsdag kl. 8-16.00, fredag kl. 8-14 och lördag kl. 10-13. 

Vill du ha hjälp med hämtning?

Om du vill ha hjälp med hämtning av möbler eller har frågor om butiken kan du ringa oss på tel. 031-47 90 10 eller mejla EPOST Ange namn, adress, telefonnummer och gärna en bild på eventuella möbler i mailet.

 

 

Reningsborg i Västra Frölunda: OBS! Stängt på grund av brand!

Vår butik i Frölunda är stängd tills vidare på grund av brand. Inlämningen är dock öppen som vanligt.


Adressen är Reningsverksgatan 1, Västra Frölunda

Vill du skänka och lämna in saker till oss är du välkommen måndag-fredag kl. 8.00-20.00, lördag kl. 10-19 och söndag 14-19

Om du vill ha hjälp med hämtning av möbler eller har frågor om butiken kan du ringa oss på tel. 031-47 30 00 eller mejla EPOST Ange namn, adress, telefonnummer och gärna en bild på eventuella möbler i mailet. 

 

Reningsborg i Angered:

Öppettider försäljning:

Våra öppettider försäljning är onsdagar kl. 13-16 och lördagar kl. 10-14. 

Du hittar oss på Angeredsvinkeln 9 i Angered.

Vill du skänka saker?

Du är välkommen att lämna in dina saker måndag-torsdag kl. 8-16.00, fredag kl. 8-14 och lördag kl. 10-13.

Vill du ha hjälp med hämtning?

Om du vill ha hjälp med hämtning av möbler eller har frågor om butiken kan du ringa oss på tel. 031-330 26 30 eller mejla EPOST Ange namn, adress, telefonnummer och gärna en bild på eventuella möbler i mailet.

 

ARBETSTRÄNING I VÅRA BUTIKER

Vi erbjuder arbetsträning i våra butiker med individuella utvecklingsprogram i samarbete med Arbetsförmedlingen, Socialtjänsten och Försäkringskassan. Är du intresserad och vill veta mer, läs HÄR eller kontakta oss:

Frölunda: Verksamhetschef Nicklas Larsson 0707-10 66 04EPOST
Angered: Verksamhetschef Ramo Salaka 070-979 42 11EPOST
Partille: Verksamhetschef Kar Jacobs 0709-35 73 77EPOST

▲ TILL TOPPEN

 

VILL DU HA HJÄLP ATT TÖMMA ETT DÖDSBO?

Vid en förlust av en anhörig är det mycket som behöver ordnas med. Förutom att hantera sorgen och saknaden är det mycket praktiskt som behöver göras; saker att gå igenom, kanske en bostad som ska tömmas. Vi på Reningsborg i Angered kan hjälpa dig med det praktiska.

Vi erbjuder ett komplett paket med både tömning och flyttstäd över hela Göteborg med omnejd. När en kund ringer till oss bokar vi in en tid för besiktning. Väl på plats ser vi hur mycket som ska tömmas och hur stor bostaden är. Utifrån det gör vi en överenskommelse med kunden om pris och tid för tömning samt städ om det önskas. Allt enligt kundens önskemål. Ibland behöver det gå fort, vi kan oftast erbjuda tider inom en vecka. Vi tar betalt för att tömma det vi inte kan ta tillvara på själva.
För oss är det viktigt att ta hand om de saker vi får på ett bra sätt, det handlar om respekt både för kunden och för den som ägt sakerna. Möbler och prylar säljs i vår secondhand eller skickas till våra utlandspartners och kommer andra till glädje. Vårt överskott går till våra olika hjälpprojekt i Göteborg och utomlands.
Städfirman vi anlitar har högsta kvalité på städning till ett förmånligt pris. Självklart har de intyg och garanti på städningen som också ger möjlighet till rotavdrag. Vårt mål är att det ska vara så lätt och smidigt som möjligt för de anhöriga.

Vill du anlita oss?
Kontakta verksamhetschef Ramo Salaka för mer information och bokning.
Tel. 0709-79 42 11 eller via EPOST

 

 

ARBETSTRÄNING

INDIVIDBASERAD ARBETSTRÄNING

Reningsborg tillhandahåller arbetsträning för personer som av olika skäl behöver stöd att komma in i eller tillbaka till arbetslivet. Vi bedriver arbetsträning i våra secondhandbutiker i både Västra Frölunda och Angered. 

Vi på Reningsborg har erbjudit platser för arbetsträning i flera år och utifrån vår erfarenhet har vi utvecklat ett program för individbaserad arbetsträning. Bland de som kommer till oss finns såväl personer som aldrig varit på en arbetsplats eller haft ett arbete som de som tidigare arbetat men som varit borta från arbetsmarknaden en tid.

Syftet med arbetsträningen är att förbereda för att gå vidare i arbetslivsinriktad rehabilitering eller direkt ut i arbetslivet. För många innebär detta en helt ny inriktning på vardagen; att planera, hålla tider, fungera i en social miljö m.m. Tillsammans gör vi ett individuellt utvecklingsprogram med gemensamma uppföljningstillfällen för att arbetsträningen ska bli så bra som möjligt. 

Vi kan erbjuda sysselsättning inom:

Vi erbjuder även:

ÄR DU INTRESSERAD OCH VILL VETA MER, HÖR AV DIG TILL:

Nicklas Larsson, 0707-10 66 04E-POST (Västra Frölunda)
Ramo Salaka, 070-979 42 11E-POST (Angered)
Karl Jacobs, 070-935 73 77, EPOST (Partille)

 

 

ATELJÉ SPALJÉ

Ibland behöver man få landa för att kunna hitta rätt väg igen. Tillsammans med oss på Reningsborg får du göra det i din egen takt. Vår verksamhet Ateljé Spaljé vänder sig till dig som behöver mer tid och en lugnare miljö.

Hos oss har du möjlighet att delta i hela livet, en samtalsgrupp där vi pratar om livets olika delar och där du får stöd att utvecklas utifrån din egen situation. Konceptet till denna serie av gruppsamtal utgår ifrån Origo Resurs material.

I vår härliga hantverksateljé har du möjlighet att prova hantverk av olika slag. Här sker allt i en lugn och prestationsfri atmosfär med gott om utrymme för att långsamt hitta tillbaka till förlorade krafter och bortglömd glädje.

I vår trädgård och den omgivande naturen följer vi trädgårdsåret och alla fyra årstiderna. Aktiviteterna anpassas efter säsong men även efter individuella behov och resurser. Våra trädgårdsrelaterade aktiviteter kan med fördel kombineras med kreativa uppgifter i hantverksateljén eller i samtalsgruppen.
Ateljé Spaljé är tätt sammanlänkat med secondhand-verksamheten i Frölunda vilket innebär möjlighet att gå vidare till arbetsträning där när man är redo. På Reningsborg använder vi oss av "Hälsoblomman" som ett redskap i de enskilda samtal vi har med alla deltagare som arbetstränar här.

Följ oss gärna på Instagram: ateljespalje


Intresserad av ett studiebesök?
Kontakta:
Ulrika Hagby, 070-964 14 09E-POST

 

HITTA TILL OSS

VÄSTRA FRÖLUNDA

Öppet­tider:

Försäljning: stängt tills vidare pga. brandInlämning fortsatt öppen enligt nedan

Mån-Fre 08.00-20.00, Lör 10.00-19.00, Sön 14.00-19.00

 

 

Besöks­adress:

Reningsverksgatan 1, Västra Frölunda

Telefon:

031-47 30 00

Karta:

HITTA OSS PÅ GOOGLE MAPS

ANGERED

Öppet­tider:

Försäljning

Ons 13.00-16.00, Lör 10.00-14.00


Inlämning

Mån-Tors 08.00-16.00, Fre 08.00-14.00, Lör 10.00-14.00

 

Besöks­adress:

 

Angeredsvinkeln 9, Angered

Telefon:

031-330 26 30

Karta:

HITTA OSS PÅ GOOGLE MAPS


PARTILLE

Öppet­tider:

Försäljning

Ons 10.00-18.00
Lör 10.00-14.00

Inlämning

Mån-Tors 8.00-16.00, Fre 8.00-14.00 och Lör 10.00-13.00

 

Besöks­adress:

 

Laxfiskevägen 4A, Partille

Telefon:

031-47 90 10

Karta:

HITTA OSS PÅ GOOGLE MAPS 

Bussförbindelser:
Buss 501, 502 samt Gul express.
8 minuters promenad från hållplats Kulturrum: Gå förbi Partille gymnasium, ta till vänster in på Porthällastigen och ta gångbro över ån, sedan höger in på Laxfiskevägen.
Buss 519: 3 min promenad från hållplats Lexby (gångväg under järnvägen)


 
SITEMAP

MUSIKCAFÈ/EVENT
NYHETSBREV